+45 7538 3936 info@envo-dan.dk

Kosan Gas og European Energy vil skabe flydende grøn gas

Nyt PtX-samarbejde skal gøre den flydende gas grøn

European Energy og Kosan Gas har indgået et samarbejde, om at opfange gasser fra produktionen af grønt flybrændstof og omdanne det til klimavenlig flydende gas. Samarbejdet er det første af sin art i Danmark, og kan erstatte fossil flydende gas og tilføre en ny værdistrøm til produktionen af grønt flybrændstof.

ENVO-DAN støtter innovation og udvikling af nye teknologier for at minimere CO2-fodaftrykket og støtte miljøet. Fremtiden for vores ukrudtsbrændere  er fremtiden for landbruget. Fremtiden er grøn, og snart vil den være en grøn nutid.

For nylig offentliggjorde European Energy, at de sammen med Port of Aalborg planlægger at etablere en produktion af e-metanol på Østhavnen i Aalborg. Som en del af projektet, er det hensigten, at European Energy sammen med Kosan Gas i et pilotprojekt skal producere grøn flydende gas eller RLG (Renewable Liquefied Gas), som er et grønt alternativ til den nuværende sorte LPG (Liquefied Petroleum Gas).

Når e-metanol omdannes til bæredygtigt flybrændstof, udvikles en række gasarter, som er restprodukter, der ikke kan omdannes til flybrændstof. Disse gasarter kan gøres flydende og direkte erstatte LPG. Læs mere