+45 7538 3936 info@envo-dan.dk

Landbrug

E-Therm til landbrug

ENVO-DAN har gennem mange år leveret ukrudtsbrændere til økologiske landbrug og gartnerier i både Danmark og udlandet. Vi har et stort udvalg af modeller til både front- og bagmontering.

ENVO-DANs patenterede E-Therm system reducerer gas forbruget op til 40 procent. Dette sker ved at sikre en optimering af gas/ luft tilførelsen ved forbrændingen og ved at sikre forbændingen imod den omgivende vind. Herved giver varmen fra forbrændingenfuld udnyttelse af ukrudts bekæmpelsen, hvilket giver en høj effektivitet.

Vi bygger alle vores maskiner i tæt samarbejde med kunden, så de passer præcis til den afgrøde og situation, de skal virke i.

I den senere år er der kommet et nyt koncept ud fra kundernes efterspørgsel, ”in-row” (række afbrænding) af afgrøder under dyrkning med en ukrudtsbrænder. Driftsprincippet adskiller sig fra de traditionelle ukrudtsbrændere.

Vores modeller

Samtlige ENVO-DANs landbrugsmodeller bygges i samarbejde med kunden og efter kundens behov, så vi sikrer, at brænderen passer nøjagtigt til de afgrøder, den skal bruges på.

Generelt om E-Therm

E-Therm leveres i alle bredder fra 1,5 til 9,2 meter. Afhængigt af bredden leveres E-Therm som hydraulisk klapbar til vejtransport ved bredder, der gør dette nødvendigt.

Alle ENVO-DANs landbrugsmodeller er udstyret med lufttilførsel, der skaber overtryk under brænderen, hvilket betyder, at de kan køre i vindstyrker op til 12 meter pr sekund, uden at det får betydning for effekten.

E-Therm er markedets mest energieffektive ukrudtsbrænder med en dokumenteret besparelse på gasforbruget på 40 procent. Dokumentationen er foretaget af Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Flakkebjerg.

E-Therm 1500 – 1850

 

 

 

Denne model fås fra 1,5 meters bredde til 1,85 og er en meget alsidig brænder, der passer til rækkeafstande fra 50 til 75 centimeter.

E-Therm 3200

E-Therm 3200 er et godt valg til 50 og 75 cm rækkeafstand. Den dobbelte bredde i forhold til E-Therm 1600 fordobler kapaciteten. E-Therm 3200 kan herudover også frontmonteres, hvilket sikrer bedre udsyn og godt arbejdsmiljø.

 

 

E-Therm 5300 – 6600

Denne model har en stor kapacitet med en bredde op til 6,6 meter. Samtidig er effektiviteten høj på grund af ENVO-DANs optimering af lufttilførslen og afdækningen, som sikrer ensartet behandling af ukrudtet over hele bredden uanset vindretning og styrke.

E-Therm 9200

E-Therm 9200 fra ENVO-DAN er en af verdens største ukrudstbrændere. Med en større gastank sikres også en større aktionsradius, således klarer E-Therm 9200 33 ha på en tankfuld.

Den midterste del er frontmonteret, mens vingerne er monteret på tankvognen. Det giver en god stabilitet på vingedelen på grund af tankvognens vægt og opbygning. Vingerne er hydraulisk klapbare til vejtransport.

E-therm Galleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Generelt om E-Therm Selekt

In-row brænderen udsender også varme til siden. På denne måde afbrændes afgrøderækkerne, som termisk bekæmper ungt ukrudt. Nu har der været flere erfaringer med in-flad brænde af afgrøder som majs, græskar og løg, men med den traditionelle brændere, som har et andet funktionsprincip.

E-Therm Selekt leveres i alle bredder fra 1,5 til 9,2 meter. Afhængigt af bredden leveres E-Therm Selekt som hydraulisk klapbar til vejtransport ved bredder, der gør dette nødvendigt.

Maskinen er konstrueret på en sådan måde, at det er muligt at arbejde med større afgrøder, hvor remme guider er monteret foran brændehætterne, som samler bladene og holder dem så meget oprejst som muligt. Dette skal sikre, at varmen kan komme godt ”på linje”, hvor det spirende ukrudt skal bekæmpes. Hætterne omkring flammen efterlader en åbning i bunden for at give varmen en vej ud, som blæses ind i rækken med luftstøtte. Derudover giver blæreventilatoren mere ilt til forbrændingsprocessen, hvilket øger varmeudviklingen, sparer gas og reducerer CO₂.

E-Therm Selekt EC2500

Denne model fås fra 1,5 meters bredde til 2,5 meters og er en meget alsidig brænder.

Rækkeafstande er tilpasset efter dine afgrøder.

E-Therm Selekt EC3000

Denne model fås fra 2,5 meters bredde til 3,0 meters og er en meget alsidig brænder.

Rækkeafstande er tilpasset efter dine afgrøder.

E-Therm Selekt EC4500

 

Denne model fås fra 3,0 meters bredde til 4,5 meters og er en meget alsidig brænder.  Rækkeafstande er tilpasset efter dine afgrøder.

Brændere fra 3,2 meter er hydraulisk klapbare og dermed lovlige til vejtransport og med de store gastanke har du en god aktionsradius.

E-Therm Selekt 6200

 

Denne model fås fra 4,5 meters bredde til 6,2 meters og er en meget alsidig brænder.  Rækkeafstande er tilpasset efter dine afgrøder.

Brændere fra 3,2 meter er hydraulisk klapbare og dermed lovlige til vejtransport og med de store gastanke har du en god aktionsradius.

E-Therm Selekt Galleri

 

Download brochure

Se mere om fordelene ved E-Therm til landbrug ved at klikke her.

Download E-Therm datablad

Se mere om fordelene ved E-Therm til landbrug ved at klikke her.

Download E-Therm Selekt datablad

Se mere om fordelene ved E-Therm Selekt til landbrug ved at klikke her.

Se E-Therm i aktion. Hør hvad kunderne siger.

Se E-Therm Selekt i aktion i majsafgrøde

Se E-Therm Selekt i løgafgrøder

Majsmarken,før og efter behandling med ENVO-DAN ukrudtsbrænder(Spørgsmål)

ENVO-DAN ApS

Vi fremstiller professionelle ukrudtsbrændere og konstruktioner i certificeret stål på eget værksted i Vejen. Alt gennemgås personligt af smedemester Ole B. Jensen.

ENVO-DAN. Fremtiden er grøn.

 

Kontakt os

ENVO-DAN ApS

Industrivej Vest 54 6600 Vejen

Telefon: 7538 3936

Fax: 7538 3863

info@envo-dan.dk